Shiatsu Meppel

Shiatsu is een Japanse manuele therapie; ontwikkeld vanuit de traditionele Chinese geneeskunde, Shiatsu is een holistische behandeling. Zo wordt een klacht als deel van de hele mens gezien en behandeld. Dat betekent dat bijvoorbeeld bij een schouderklacht niet alleen naar de schouder wordt gekeken, maar naar een mogelijke samenhang van deze klacht met de hele mens en zijn context.

Wanneer

Shiatsu is een effectieve behandeling bij veel voorkomende klachten zoals: hoofdpijn, last van nek, schouders, rug, bekken, knieën, rsi, het bewegingsapparaat in het algemeen, verstoringen van slaapritme, spijsvertering, de vrouwelijke cyclus en overgang, stressgerelateerde symptomen, burn out en veel meer. Vaak biedt het een uitkomst bij vage, onduidelijke en veranderlijke klachten. Bij chronische klachten zoals reuma kan het pijn verminderen en mobiliteit bevorderen. Ook biedt het een goede aanvulling op, en ondersteuning van reguliere behandelingen zoals onder andere fysiotherapie en psychotherapie.

Meer over Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en maakt net als de acupunctuur gebruik van het meridiaanstelsel van het lichaam. Een meridiaan is als een rivierbed waar de levensenergie, de Ki, doorheen stroomt. Door de kwaliteit van de Ki op zijn weg door het lichaam te volgen worden blokkades, tekorten of exces aan energie opgespoord en door middel van druk met vingers, handen, ellebogen en knieën, strekkingen en mobilisaties naar een natuurlijk evenwicht gebracht. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van de mens versterkt en klachten van zowel fysieke als psychische aard nemen af. Aangezien Shiatsu het aanpassingsvermogen van de mens ondersteunt, heeft het een sterk preventief effect.